Wednesday, May 18, 2011

man vs women!


no man no women
what daaaa??

hish! entahla.. perasan tak sekarang ada ramai lelaki dekat luar sana x respect wanita??
perasan tak?? contoh macam 

1.ckp bahasa-bahasa kasar dgn wanita..

mybe your friends or your BF ada ckp mncarut dekat you all or dkt kwn-kwn girls you all..
ada tak? sure ada kan??
so say dekat mamat yg suke mencarut-carut nie 
"plz hormat sikit time ckp dgn girls, x kesah la die your GF ke kawan je ke asal kan dia kaum hawa so plz jgn ckp bahasa kasar mcm tu"
dekat sini kan, kite boleh tahu tau keperibadian seorg lelaki tu mcm mana.
boleh nmpk die seorg yg kurg ajar and tak ada sopan santun
so mybe die jgk brckp kasar dgn mak die. tak kan lelaki mcm tu nak bwk jumpe mak ayah kite kan??

2.paksa-paska dengar ckp dia

ok disebabkan lelaki nie ketua keluarga kan..so bukan semua kite kena dgr ckp lelaki.. daaa!!
bukan semua ckp lelaki tu betul.. bukan semua lelaki tu pandai pun..
ramai lelaki kat luar sana bajet pandai pdahal tak!
lepas tu langsung x nk dgr pendapat kite nie mcm la kite nie lemah sgt??
jgn ckp tak serupa bikin!

3. smokerrrrr

klau nak smoke depan ktorg nie boleh je tp tak payah la hembus-hembus depan muke ktorg!!
tahu tak 2nd smoker yg hidu jer nie tak hisap pun lagi bahaya dari you all yg hisap tu???
so agak-agak la sikit ya! :)
and smoker nie biase nya bau busssuuukkk!! plz bwk mnyak wngi pegi mana-mana lepas hisap cpt-cpt spray ok!!

4. suke pandang rendah pada kebolehan wanita!

hello man!!! jgn igt kje lelaki semua girls x boleh buat ok..
we can do what man can do! faham?? (hehehe mcm mrh sgt je nie)
dah ramai la girls jdi mekanik, jurutera, kntrktor..,mcm-mcm la lagila..
boleh jer ktorg buat sume tu, dh trbukti pun skrg nie ok??
tak caya?? try kluar sikit dr tempurung tu yaaaa.. hehehe

5. suke guna-gunakan kite untuk kepentingan diri sendiri

mungkinla nak mintak tolong tapi kadang-kadang awal-awal je ok lama-lama haram!
dah senang dah dapat ape die nak die bla je mcm tu..
yg nie open dari segi sume aspek.. mybe dari segi kerah tenaga, nak jaga nama baik, terdesak..
mcm-mcm laaa.. tahu la girls nie hati lembut.. tp jgn pergunakan girls utk kepentingan diri sendiri..
tp skrg dah ramai kaum hawa yg bijak kan?? just beware with lelaki yg tak respect women nie jgn la kawan dgn diorg!

P/s : 5 je la kot.. nk letak byk-byk nnt, mcm anti lelaki la plak! but niat bukan nak buruk kan lelaki tp ada sesetengah lelaki shaja mcm nie ok.. yg lain yg respect sgt women nie mmg dia seorg lelaki yg hebat!!
sbnrnya kdg-kdg penat baca blog-blog semua nk ckp psal kburukkan wanita, mcm la lelaki nie x ada kburukan?? sempurna sgt ke?? lepas tu byk kes-kes skrg biasa nya girls yg jadi mangsa.. dari kecik smpai la ke tua.. girls pun ada jgk buat bnda yg sama mcm nie kan?? tp bruk sgt bile girls buat mcm nie la..ape pun mintak maaf if ada salah silap..kite manusia tak sempurna mana pun kan??

sekian

4 comments:

nurzulianaz said...

wow ! 100% agree ! marah betul~ ;)

eliana zailan said...

hahahaha! geram! tp i tahu bukan semua lelaki mcm nie..

eLLa said...

tpi lelaki mmg cmtu..huhuh

eliana zailan said...

hehe sama la biasenya mmg jumpe yg mcm tu.. tp maybe ada yg baik dr nie kan?

Facebook Badge