Thursday, August 4, 2011

mensyukuri nikmat hari ini!رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ
“..Rabbi aw zi’niy an asykura ni’matakallatiy an’amta ‘alayya wa’alaa waalidayya wa an a’mala shaalihan tardhaahu wa adkhilniy birahmatika fiy ‘ibadikashshaalihiin..”
“Ya Tuhanku berilah aku ilham untuk tetap mensyukuri nikmat Mu yang telah Engkau anugerahkan kepadaku dan kepada dua orang ibu bapakku dan untuk mengerjakan amal saleh yang Engkau ridhai; dan masukkanlah aku dengan rahmat-Mu ke dalam golongan hamba-hamba-Mu yang saleh”. (Q.S. An-Naml : 19)

hari nie rasa bersyukur sangat, dapat jumpa atuk dgn wan dkt puchong.. dah lama sgt x jumpe.. atuk x brapa sihat kaki dah x boleh jln sbb lutut dah sakit.. wan pun lutut sebelah dah sakit.. time datang tadi dari jauh nampak muke wan gembira sgt tgok elie and mama datang.. selalu hari-hari jumpe sbb rumah dekat, sekarang atuk bercuti di rumah mak cik di puchong.. doa eli untuk atuk dgn wan supaya sehat selalu dan dapat menjalani ibadah puasa dgn baik..

No comments:

Facebook Badge