Thursday, June 7, 2012

Love Birds


Hello, long time tak update blog! bcoz so busy! busy ke?? busy la kot kan?? hehe
So this time is special post for my lovely Hani! Hani is my bestfriend time dekat teknik dulu =)
Tak sangka dia nak bertunang! 2minggu before dia nak bertunang, baru dia call and bagi tahu! Time dia call tu dah tahu dah nie mesti something nie! Dah dapat rasa dah memang dia nak bagitahu good news nie! So time dengar je suara dia dalam fon me dah gelak-gelak dah! Hani siap tanya dah tahu ke ape nie? Sure lah dia pelik! But memanglah tahu punye dah lama x call kite ttbe dia call! for sure la! hehe :p

2nd June 2012, Majlis Pertunangan Hani & Alif

Majlis berlangsung dekat rumah dia, Saujana Utama. Okay nak cari tempat yg nama Saujana Utama nie sampai bergaduh dengan orang! haha! Last2 dekat je rupanya Saujana Utama tu, dekat2 dengan Puncak Perdana kot x silap. So excited on that day okay! TERUJA SANGAT! *macam la kite nak bertunang* hehe
So pegi rumah Hani nie dengan Bonda and Zue.


Hani pakai nikah dress ibu dia tau time nie! So classic! I wish my mom still simpan baju nikah dia! tapi for sure la dah x ada! =( 
But if bakal mak mentua ada simpan and nak bagi me pakai pun ok jugak! lol
*amboi berangan ada bakal mak mentua bagai!* haha


This is Hani =)


Hani and tunang dia Alif. Majlis diorg sangat meriah! All the time dua-dua belah family asik ketawa gelak je! Time tu kitorg dekat atas sume neves je tunggu nak turun! hehe
Time nie sebak sangat tengok Hani. Tak tahu kenapa, maybe happy sangat tengok dia dah jadi tunang orang! Tapi lagi pun Hani ada cerita something yg sgt buat hati nie rasa lagi sebak! Tapi ape pun happy sangat hari tu ^.^


Si tudung biru itu Emma Norsara, Si tudung kuning itu Bonda, Si tudung hitam baju putih itu Zue sayang! 


Dekat rumah Hani hari tu ada apam polkadot nie! So cute and yummy!


I don't know why, but me nampak macam gemok kan pakai baju tu? =O


balik dari rumah Hani kitorang pegi KFC! Tapi minum je sbb panas! nak sangat minum Krushers! heee

The next day


nie kenduri kakak Aen(yg sebelah sy tu), Si tudung kuning is Nawal, Si tudung pink is Jawe aka Farahin! 


lepas pegi rumah Aen pegi plak wedding Syaza! Cantik sangat dia! Suke!
Then dah kenyang perut pegi dua kenduri! padahal makan dekat kenduri rumah Aen je, hehe.
 Balik sampai Shah Alam je lapar dah! So pegi minum duluuuu then sampai rumah pengsan!
Okay dah habis merepek dah! Thank You! 

btw we ouls dapat pesanan yg sgt berharga from Hani ttbe dpt inbox dari dia, time baca ucapan thank you dia tu rasa haisssh~ berkaca mata, tersentuh hati! tapi ayat ni yang paling berharga;

"Jangan difikirkan siapa dia, bentuklah siapa kita sebelum mencari siapa dia untuk kita dan kite hanya untuk Allah. Wallahualam." - Hani Zubir

(^.^)

2 comments:

Siti Sakinah Ishak said...

ya Allah! :)

Hani dah tunang?!

alaaaaa sweetnya diorang

thanks Elly share kat sini

I'm so happy for her and our friends! :D

eliana zailan said...

aak.. your welcome kinah =)

Facebook Badge